torsdag, november 09, 2006

Möss på vinden och tomtar på loftet.


Hades har varit lite märklig ett par dagar. Han har sprungit i cirklar runt Billens datorbord och jamat mot taket. Normalt sett är detta hans sätt att berätta för oss att han hittat en fluga, en spindel eller en fläck på tapeten och tycker det är dax att hans människor lyfter upp honom så han når att slakta inkräktarna. Denna gången hittade vi inga insekter trots att vi letade och tänkte sedan inte mer på det.

Inatt fick så mysteriet sin förklaring. Små, små steg från tassar och ljud av tänder som gnager på trä har hållit oss vakna tills fram på morgonkvisten. (läs: Hållit Billen vaken. Själv sover jag genom Blitzen.) Hades har blivit mer och mer irriterad på oss för att vi nonchalerat hans önskningar, så när tassandet tystnat har det ersatts av Hades ilskna skällande och jamande.

Jag kan därför kallt konstatera att trots att Hades aldrig träffat någon mus finns själva idén om musen ändå inprogrammerad i hans lilla raskattshjärna. Det spelar således ingen roll att musen är en våning upp, naturen kickar ändå in och säger åt katten i honom att göra det som katter gör: äta möss.

Idag ringde vi Anticimex så dom får ta hand om vår objudna gäst.

2 Comments:

Anonymous Anonym said...

Jag kan meddela dig att även om det hade varit ljueet av små lastbilar, på vilka där stod österrikare iklädda folkdräkt och pelade bastuba, så hade Hades velat äta upp dom. Ge honom något litet, och han vill äta deet. Katters "rasminne" sträcker sig till en ekvation gällande storlek:

Är det större = Spring
Är det mindre = Ät det

14 november, 2006 17:00  
Blogger Eibon said...

Inte då. Hades är klipskare än så. Jag lovar, hade det funnits Mensa för katter hade Hades varit medlem.

Dödsprommis!

14 november, 2006 18:54  

Skicka en kommentar

<< Home